در اعتقادات توسط

2 پاسخ

توسط

مقصود از امنیت قم به عنوان حرم اهل بیت (علیهم السلام)، امنیت معنوی است نه صرفا امنیت مادی و جسمی؛ و روایات ذکر شده هرگز بدین معنا نیست که مردم قم مصون از هر بیماری و بلائی اند.

آن احادیثی که در مدح و عظمت قم بیان شده است، ناظر به بُعد معنوی این شهر است و سفارش معصومین (علیهم السلام) به توجه و یا سکونت در قم و اطراف آن، برای محفوظ ماندن از فتنه‌هایی است که به ایمان انسان آسیب می زند.

کما اینکه مقصود از امنیت شهر مکه و مسجدالحرام هم که در قرآن به عنوان حرم امن الهی معرفی شده است، امنیت معنوی است نه امنیت مادی؛ لذا مکه و مسجد الحرام همین حرم امن الهی بار‌ها دچار ابتلائات شدیدی مثل خشکسالی و قحطی و سیل و ویرانی و آتش سوزی و گروگان گیری و ... گردیده است.

چرا که دنیای مادی ما، قواعد و سنت‌های خودش را دارد و نمی‌توان انتظار داشت قوانین جهانِ آخرت یا بهشت در این عالم مادی جاری شود؛ و قرار نیست انبیاء و اولیای الهی و اماکن و شهر‌های مقدس از قواعد حاکم بر عالم مادی مستثنی باشند.

وقتی جسم پیامبر زنده، مبتلا به ویروس و بیماری می‌شود، پس حرم ائمه و امامزادگان هم می‌تواند بستر انتقال واقع شود و این اصلاً ربطی به قداست و مَرتَبَت صاحب حرم ندارد. کما اینکه بیماری طولانی، چیزی از مقام و منزلت حضرت ایوب کم نکرد و بلکه او اسوه صابران شد.

توسط
 
بهترین پاسخ

باید توجه داشت که چون دنیایی که ما در آن زندگی می‌کنیم قواعد علّی و معلولی خاص خودش را دارد، لذا بلایاى دنیایی آثارش به همه افراد سرایت مى‌کند و هر دو قشر مؤمن و غیرمومن را فرا گیرد. امّا آنجا که قهر الهی و عذاب الهی باشد، به تصریح آیه ۶۶ سوره مبارکه هود[1]، مؤمنان در امان خواهند بود، مگر اینکه آن‌ها نیز به واسطه سکوت در برابر ظلم و یا ترک نهى از منکر، مستحق عذاب شده باشند.


[1]. فَلَمَّا جَاءَ أَمْرُنَا نَجَّيْنَا صَالِحًا وَالَّذِينَ آمَنُوا مَعَهُ بِرَحْمَةٍ مِنَّا وَمِنْ خِزْيِ يَوْمِئِذٍ ۗ إِنَّ رَبَّكَ هُوَ الْقَوِيُّ الْعَزِيزُ (66)
ترجمه: چون فرمان ما [بر عذاب آنان] رسید صالح و آنان را که با او ایمان آورده بودند با رحمتی از سوی خود نجات دادیم، و از رسوایی و هلاکتِ آن روز [رهایی بخشیدیم]، همانا پروردگارت نیرومند و توانای شکست ناپذیر است.

پرسشگران ـ سایت نسل جوان
یک سؤال بپرسید.







اینجا را کلیک کنید>

...